Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дал ти е от неква друга италианка. Алфите са с по-дълги носачи. Мисля че ставаха и от 155 (след ФЛ), мареа, браво хгт.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Носача най-вероятно е бил от фият.Тези дни се сблъсках със същия случай.Еднакво изглеждащи са със просто око, но в крайна сметка като го сложиха се получи точно като при вас.И се наложи да си го върна.На алфата е по-дълъг.
      sigpicЖена зад волана на Alfa Romeo 145 1.4 T.S 16V 103HP. 98г.

Comment

• Имам няколко въпросчета ама да не отварям нова тема ще питам тук . Моята 145-ца е 1.4 с 4 дискови спирачки 2000г. обаче предните дискове с накладките са за смяна и съм решил да сложа от 2.0 ТС двойно винтилирани , нарязани , надупчени и така дискове съм намерил от къде да купя ... но въпросът ми е дали спирачните апарати от 2.0 стават за 1.4 без да се преправят нещо . Дали само се махат моите и се слагат другите или има и нещо др.
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Уж си отдавна във форума, но явно ти е убегнало това. 1.8 и 2.0 литровите версии са с по-големи като диаметър предни дискове. Съответно и спирачните апарати са различни.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38492 В тази тема има написано за "ъпгрейдването" към по-големи дискове.

Лошото е, че ако минеш на апарати за 284 мм диск няма да можеш да слагаш 14 цола джанти.

Успех
          146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Благодаря за бързия отговор аз съм с 15-ки а задните имат ли разлика 1.4 от 2.0
            sigpic
            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

• Май не. Гледам в нет-а, че всички са на 240,5мм
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• появи ми се скърцане от задното дясно колело (доколкото чувам). скърцането не е постоянно, има го и при ниска скорост и при висока. когато завивам наляво се училва, а надясно - спира.помислих, че е лагер, но той не трябвали да вие? иначе наподобява скърцане точно като при накладки: когато е с ниска скорост е насечено скърцането, а с висока постоянно скърца.
                а при натискане на спирачка, спира. ??? какво ли е ??? и впрочем може ли да е от самите накладки?

sigpic
                Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• По-вероятно е да е от накладките. Може и да е заседнало нещо дребно.

Comment

• майка ми има форд фокус и при нея пак така задно дясно колело свиреше все едно са накладки и при ляв завой намаля шума при десен усилва и се оказа точно лагер
                    sigpic

Comment

• На лагер блъска.И при мен беше така-свири едно такова странно от време на време и на десен завой се усилва.Онзи ден като си мерих десния "по-къс" носач вдигам на крик и викам чакай да видя спирачките,ама не.Лагер се оказа...
                      ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

• най-вероятно е спирачен апарат или нещо свързано с накладките. симптомите за сега не са за лагер. имало някаква гумичка в апаратите, която при износване се замърсява вътре и се ограничава движението. като го оправя, ще пиша пак

sigpic

Comment

• точно това излезе. нещо от лугата и мизериите на накладките им е станало нещо и опираха. но ги свалиха и ги изчистиха и сега са като нови момчетата от "Лъки стар" Велико Търново верно са богове на италианските бараки

sigpic

Comment

• Един тъпичък въпрос, но все пак да се допитам - какво трябва да сменя, за да получа като резултат по-малко обороти от край до край, т.е. по-директен волан? Само рейката или още неща за нужни?
                            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                            BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Един тъпичък въпрос, но все пак да се допитам - какво трябва да сменя, за да получа като резултат по-малко обороти от край до край, т.е. по-директен волан? Само рейката или още неща за нужни?
                              рейката със сигурност, май и кормилните накрайници бяха различни

Comment

• Аз пък да пиам, колко инача са предните тонколони на 145-цата. Че едната ми изби и трябва да ги сменям.
                                sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Working...
                                X